Denne artikel tager udgangspunkt i at du ikke allerede har en kreditoraftale med Leverandørservice. Hvis du allerede har en kreditoraftale, skal du istedet ændre aftalen så Fenerum fremadrettet er din dataleverandør. Dette finder du en guide til her: Skift af dataleverandør

Første step er at oprette en kreditor aftale med Leverandørservice https://leverandoerservice.nets.eu/

Husk at aftale et transaktions maximum beløb og et dags maximum beløb med din bank ved opsætning. Dette skal gøres som sikkerhed for at banken har en ide om hvor meget der kan blive opkrævet eller udbetalt pr. periode og pr. dag.Fenerum kan ikke bestemme disse beløb for din virksomhed.Leverandørservice beder om følgende beløbsangivelser:

  • "Transaktions maksimumsbeløbet, er det maksimale beløb, der kan opkræves/udbetales pr. debitor på en specifik betalingsdag.

  • Dags maksimumsbeløbet, er det maksimale beløb, der kan opkræves/udbetales på alle debitorer på en specifik betalingsdag.

  • Maksimums beløbene aftales mellem virksomheden og dennes pengeinstitut. Maksimumsbeløbene indberettes af pengeinstituttet til Leverandørservice."

Opsætning af kreditoraftale

Det første step i aktiveringen af din Leverandørserviceaftale, er at tilføje dit 5-cifrede kreditornummer.

Dette tilføjer man under settings og integrations i menuen i venstre side. Nu skulle din side gerne ligne billedet som vist under. Herefter trykker du på configure, ved leverandørservice.

Efterfølgende skal du indtaste dit 5-cifrede kreditornummer, som du har fået sendt direkte fra leverandørservice

Så snart du ser et grønt flueben ud for din Leverandørservice aftale, er din kreditoraftale registreret korrekt.

Oprettelse af nye mandater

Start med at gå til den account du ønsker at opkræve via. Leverandørservice

Tryk på "Add payment method" i højre side under Billing info og tilføj "leverandørservice debtor".

Herefter kommer du til en side hvor du kan generere et link som du kan sende til de kunder der ønsker at oprette et Leverandørservice mandat. Linket tilføjer du i en email og sender til kunden.

Du skal bruge det øverste link, hvor du klikker på copy to clipboard og trykker save.

Herefter kan kunden via. linket give tilladelse til at fremtidige faktura trækkes direkte fra kunden reg. + kontonummer via. Leverandørservice. Aftalen skal underskrives med NEMID før den er gyldig.

OBS. Status symbolet som du kan se på billedet herunder, viser først aktiv når mandatet er blevet godkendt af Nets. Hvis du ansøger om leverandørservice inden klokken 17:30 bliver du oprettet næste hverdag klokken 15:30.

Herefter vil knappen med direct debit være aktiveret på kunden, og du kan nu opkræve dine faktura direkte med Leverandørservice.

Daglig brug

Betalings anmodninger og debitor registreringer bliver sendt klokken 17:30 fra mandag til fredag. Betalings bekræftelser fra Leverandørservice kl. 15.30 den efterfølgende hverdag.

OBS: Opret ikke et nyt abonnement som du ønsker at opkræve med Leverandørservice som du ønsker at opkræve samme dag eller dagen efter, da det jf. ovenstående kan tage nogle dage at få godkendt mandat og få gennemført en succesfuld betaling.

Refund / kredit af en betaling

Det er muligt at tilbageføre en betaling til en kundes bankkonto med Leverandørservice. Dette gøres ved at klikke på den faktura du gerne vil refundere og trykke på refund / credit i højre hjørne.

Det ser sådan ud i Fenerum:

Herefter tilbageføres alle betalinger der er lavet på den pågældende faktura. Det tager 2-5 hverdage at tilbageføre en betaling med Leverandørservice.

Chargebacks

Hvis kunden eller kundens bank afviser opkrævningen via. Leverandørservice, vil fakturaen skifte status til Chargeback, og antallet af chargebacks ses tydeligt i menuen i venstre side under invoices. Ved chargeback laver Fenerum en revert transaction, så kundens balance opdateres ifht. den bogførte indbetaling.

Herefter skal du tage stilling til håndteringen af denne chargeback. Du bliver nu mødt af tre valgmuligheder på fakturaen, som vist på billedet.

Issue credit note - Accepter afvisning og lad Fenerum kreditere fakturaen. Her forsøger Fenerum ikke at foretage yderligere opkrævninger.
Change collection method - Ændrer betalingsmetoden på fakturaen, og send fakturaen til kunden igen.

Mark as due - Her sættes fakturaen i rykkerstadie, og Fenerum fortsætter med at forsøge at trække pengene ud fra de opsætte tidsintervaller i jeres rykkersetup.

Did this answer your question?