Første step er a oprette en kreditor aftale med nets, hvis du ikke allerede har oprettet en. (https://leverandoerservice.nets.eu/ )

Husk at aftale et transaktions maximum beløb og et dags maximum beløb med din bank ved opsætning. Dette skal gøres som sikkerhed for at banken har en ide om hvor meget der kan blive opkrævet eller udbetalt pr. periode og pr. dag.
Fenerum kan ikke bestemme disse beløb for din virksomhed.

"Transaktions maksimums beløbet, er det maksimale beløb, der kan opkræves/udbetales pr. debitor på en specifik betalingsdag.

Dags maksimums beløbet, er det maksimale beløb, der kan opkræves/udbetales på alle debitorer på en specifik betalingsdag.

Maksimums beløbene aftales mellem virksomheden og dennes pengeinstitut. Maksimumsbeløbene indberettes af pengeinstituttet til Leverandørservice."

OBS.
Denne guide går ud fra at du har oprettet en account hos leverandørservice (LS) og har fået tilsendt din 5 cifrede kode.

Opsætning

Det første step til at få din leverandørservice til at virke, er at tilføje din organisations leverandørservice kreditor nummer i Fenerum.

Dette tilføjer man under integrations, ude i venstre side og scroller ned i bunden og trykker på integrations. Nu skulle din side gerne ligne billedet som vist under. Herefter trykker du på configure, ved leverandørservice.

Efterfølgende skal du indtaste dit 5 cifrede leverandørservice kreditor nummer, som du har fået sendt til dig direkte fra leverandørservice.

Når du har skrevet din kode ind og trykket save, vil der nu gå op til 2 bankdage før statussen ændre sig til aktiv.
Efter statussen har ændret sig til aktiv, har man muligheden for at tilføje LS direct debit til accounts.

Tryk på "Add payment method" i højre side under Billing info og tilføj "leverandørservice debtor".

Herefter udfylder du debtor information og trykker save.

OBS. Status symbolet som du kan se på billedet under, viser først aktiv når kunden er blevet godkendt af Nets. Hvis du ansøger om leverandørservice enden klokken 15:30 bliver du oprettet næste dag 17:30. Tiden kan varierer alt efter man gør det op til en weekend eller helligdagen.

Når din kunde er blevet godkendt af Nets, vil det nu være muligt at vælge direct debit som betalings metode på kundens abonnementer.

Betalings anmodninger og debitor registreringer bliver sendt klokken 17:15 fra mandag til fredag. Betalings bekræftelser modtages flere gange om dagen.
Dette gør vi, for at være sikker på at hvis man har siddet med det hele dagen at alt kommer med. Bankernes arbejdes dag slutter klokken 16:00. Så alt efter dette tidspunkt, gælder det først fra næste dag.

Chargebacks

En direct debit payment, som er oprettet med Leverandørservice kan blive refunderet. Dette gøres ved at en tilsvarende faktura blive markeret som "Charged back" og at en tilbageførsel transaktion bliver tilføjet til Fenerum og sendt afsted til e-conomic's til den samme konto som den oprindelige betaling.

Huskereglen er at hvis der er 1 transaktion linje på fakturaen = Afvist (Mange grunde)
Hvis der er 2 transaktion linjer på fakturaen = Kunden har trukket beløbet retur.

Du bliver nu mødt af tre valgmuligheder på fakturaen, som vist på billedet.

Issue credit note - Accepter chargebacken og forsøg ikke på at opkræve igen. Dette vil give fakturaen statusen "Settled" (forlig).
Change collection method - Ændrer inddragnings metoden på fakturaen og prøv på at opkræv kontoen igen.

Mark as due - Forsæt med at prøve på at opkræve via. direct debit.